Πηγές-Μέσα
🌐 Για την εργασία σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη παρακάτω λίστα απο σημαντικούς δικτυακούς τόπους:
- Το site του ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) www.efet.gr συγκεκριμένα πηγαίνετε στη καρτέλα Καταναλωτές → Κίνδυνοι Τροφίμων καθως επίσης αντλήτε πληροφορίες και απο τη καρτέλα Καταναλωτές → Εκδόσεις
- Εγχειριδιο Ασφαλειας & Υγιεινης Τροφιμων → Link
- Εγχειρίδιο Βασικής Εκπαίδευσης στην Υγιεινή και στην Ασφάλεια των Τροφίµων → Link
- Ασφάλεια των τροφίμων, νομοθεσία ΕΕ, στον υπερσύνδεσμο Τρόφιμα → Link
- Υγιεινή Εγκαταστάσεων Βιομηχανιών Τροφίμων, Βιολογικοί και Χημικοί κίνδυνοι → Link
- Kατηγοριες Κινδυνων στα Τροφιμα → Link
🎞️ Βιντεο προς παρακολούθηση:
- Ποιοι είναι οι τύποι τροφικών κινδύνων; (αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους) → Link
- Αντιμετώπιση τροφικών κινδύνων (αγγλικά με ελληνικους υποτιτλους) → Link
- Εντόπισε το κίνδυνο! (αγγλικά με ελληνικους υπότιτλους) → Link
📚 Κεφάλαιο βιβλίου προς ανάγνωση:
Χημικοί & Φυσικοί Κίνδυνοι, Κεφάλαιο 4 σχολικού σας βιβλίου (σελ 89-106), Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, Γ’ ΕΠΑΛ → Link e-βιβλίου