Διαδικασία
Αρχικά, χωρίζεστε σε 3 ομάδες και το κάθε μέλος της ομάδας αναλαμβάνει εναν ιδιαίτερο ρόλο. Μέσω του διαλόγου και της συζήτησης ανταλάσετε απόψεις.
Οι αρμοδιότητες της κάθε ομάδας είναι οι εξής:
- Η 1η ομάδα αναλαμβάνει να βρει τους φυσικούς κινδύνους για έτοιμα προς καταλωση τρόφιμα.
- Η 2η ομάδα αναλαμβάνει το κομμάτι των χημικών κινδύνων για έτοιμα προς καταλωση τρόφιμα.
- Η 3η ομάδα βρίσκει τους μικροβιολογικούς κινδύνους ομοίως με τις προηγούμενες ομάδες.
Η κάθε ομάδα θα πρέπει να εξηγήσει και να παρουσιάσει (π.χ. τι είναι οι φυσικοί/χημικοι/μικροβιολογικοι κίνδυνοι και να προτείνει πιθανές διορθωτικές ενέργειες για την αποφυγή των κινδύνων) τις πληροφορίες που βρήκε στις άλλες δύο ομάδες εως ότου εχουν παρουσιαστεί και συζητηθέι όλοι οι κίνδυνοι.
Στη συνέχεια, η κάθε ομάδα θα προτείνει ενα τελικό πλάνο με βάση τα ευρήματα που ειπώθηκαν και όλες οι ομάδες συντάσουν και παρουσίαζουν όλους τους κινδύνους σε ένα συνολικό σχέδιο/παρουσίαση.
💡 Να θυμάστε: Ποιός, Τι, Που, Με τι, Γιατί, Πως, Πότε.