Εισαγωγή
Στα προηγούμενα κεφάλαια αναπτύχθηκε η σημαντικότητα των βιολογικών κινδύνων και οι επιπτώσεις τους.
Στη παρουσα εκπαιδευτική δραστηριότητα σας παρουσιάζετε μιας μικρής διάρκειας παρουσίαση(video, διαφάνειες). Έτσι, έρχεστε σε επαφή με τις εννοιες/ορολογία του κεφαλαίου για καλύτερη αντίληψη των χημικών και φυσικών κινδύνων που πιθανά να υπάρχουν σε ένα χωρο τροφίμων.
Για το δική σας ιστοεξερέυνηση φανταστείτε οτι πηγαίνετε να εργαστείτε σε μια μικρή εταιρία που παρασκευάζει έτοιμα γεύματα. Ως γνώστες της ασφάλειας των τροφίμων σας αναθέτουν να βρείτε τους κινδύνους για τα τρόφιμα που σχετίζονται με τη παραγωγική διαδικασία. Σκοπός σας είναι το τελικό προϊόν να είναι ασφαλές για το καταναλωτή. Η δική σας συμμετοχή στη μελέτη είναι η συγκέντρωση και παρουσίαση των πιθανών φυσικών και χημικών κινδύνων των έτοιμων προς κατανάλωση τροφίμων.
Έτοιμοι, πάμε!