Εισαγωγή
Η διδακτική ενότητα αφορά τις μεθόδους συντήρησης των τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα θα αναφερθούμε στη συντήρηση με καταστροφή μικροοργανισμών και αδρανοποίηση ενζύμων, η οποία επιτυγχάνεται σε υψηλές θερμοκρασίες ή με ακτινοβόληση. Στη συντήρηση με παρεμπόδιση ανάπτυξης μικροοργανισμών, δράσης ένζυμων και χημικών αντιδράσεων, η οποία επιτυγχάνεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, με απομάκρυνση νερού, προσθήκη σακχάρων-αλατιού ή άλλων συστατικών και τέλος στη συντήρηση με επικράτηση επιθυμητών μικροοργανισμών, η οποία επιτυγχάνεται μεσω ζύμωσης.