Το Υλικό Μέρος ενός Υπολογιστή με χρήση HTML

Το στοιχείο που ζητήσατε δεν μπορεί να προβληθεί

Διαδικασία

Στην αρχή της πρώτης μας διδακτικής ώρας θα αναφερθούμε στα βασικά μέρη του υλικού του υπολογιστή και θα δούμε ένα βίντεο που θα μας δείχνει ποιά είναι αυτά.

 

Στη συνέχεια θα αναφερθούμε στις βασικές ετικέτες της HTML και θα δούμε ένα βίντεο για την κατασκευή ιστοσελίδας με χρήση της HTML για εντελώς αρχάριους.

Μόλις ξεκινήσει η δεύτερη διδακτική ώρα θα σας μοιραστεί το παρακάτω φύλλο εργασίας. Στη συνέχεια θα πρέπει να χωριστείτε σε 10 ομάδες των 2 ατόμων και να καθήσετε ανά ομάδα σε έναν υπολογιστή του εργαστηρίου. Και οι δύο μαθητές της κάθε ομάδας θα συνεργαστείτε για να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα με περιεχόμενο το υλικό μέρος του υπολογιστή, καθώς και να εισάγετε  υπερσυνδέσμους όπως επίσης και να επεξεργαστείτε τα χρώματα του υποβάθρου της ιστοσελίδας αλλά και του κειμένου που θα εισάγετε. 

 



Φύλλο εργασίας

 Μέρος 1ο

Αναζητήστε με τον συμμαθητή σας πληροφορίες για όλα τα μέρη του υλικού ενός υπολογιστικού συστήματος και συγκεντρώστε σε ένα αρχείο Word τις σημαντικότερες πληροφορίες αλλά και για ποιό λόγο είναι απαραίτητο το κάθε ένα από αυτά για την λειτουργία του υπολογιστή. Επίσης, αναζητήστε πληροφορίες για την χρήση της γλώσσας Html και δείτε παραδείγματα χρήσης της σε άλλες ιστοσελίδες. Για βοήθεια στις βασικές εντολές αλλά και για παραδείγματα κώδικα μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα https://www.w3schools.com/html/

Μέρος 2ο

1. Στην επιφάνεια εργασίας θα δείτε έναν φάκελο με όνομα "html". Μέσα σε αυτόν τον φάκελο θα βρείτε διάφορες εικόνες που αντιστοιχούν σε μέρη του υλικού ενός υπολογιστή.

2. Τοποθετείστε τις εικόνες στην ιστοσελίδα που θα δημιουργήσετε με την χρήση των κατάλληλων εντολών και δώστε μια μικρή περιγραφή για το κάθε υλικό μέρος.

3. Επεξεργαστείτε την τοποθέτηση των εικόνων με στοίχηση δεξιά, αριστερά, ή κέντρο.

4. Επιλέξτε την επικεφαλίδα της αρεσκείας σας των γραμμάτων της περιγραφής που θα εισάγετε για κάθε εικόνα.

5. Εισάγετε τον κατάλληλο υπερσύνδεσμο κάτω από κάθε περιγραφή από την ιστοσελίδα της Wikipedia για κάθε υλικό μέρος του υπολογιστή.

6. Επιλέξτε το χρώμα της αρεσκείας σας του κειμένου που θα εισάγετε για κάθε περιγραφή του υλικού μέρους

7. Επιλέξτε το χρώμα της αρεσκείας σας για το υπόβαθρο (background) της ιστοσελίδας σας.

8. Για να γράψετε τις εντολές σας χρησιμοποιείστε το πρόγραμμα Notepad++ που θα βρείτε στο μενού εργασιών του υπολογιστή. 

9. Αφού ολοκληρώσετε τις εντολές, σώστε το αρχείο σας με την κατάληξη που προαναφέραμε.

10. Ανοίξτε το αρχείο σας με τη χρήση ενός browser του υπολογιστή σας και δείτε την εμφάνιση της ιστοσελίδας που μόλις κατασκευάσατε σε συνεργασία με τον συμμαθητή σας.