Διαδικασία
Η εργασίες που καλείται κάθε ομάδα να φέρει εις πέρας είναι:
- Η ομάδα Α καλείται να αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με τις καθαρές τεχνολογίες δόμησης. Στο Report που θα προετοιμάσει αφού θα δίνει τον ορισμό της φράσης "Καθαρές Τεχνολογίες Δόμησης ", θα πρέπει να φτιάξει μια λίστα με τα φυσικά υλικά τα οποία αποτελούν τις πρώτες ύλες των οικοδομικών υλικών. Στη λίστα αυτή, να γίνεται διάκριση σε φυτικής και ζωικής προέλευσης και σε φυσικούς πόρους εδάφους και υπεδάφους. Επιπλέον, μετά την καταγραφή των φυσικών υλικών να γίνει μια αναφορά στα τεχνητά οικοδομικά υλικά (πχ. μέταλλα, κονίες, προϊόντα υαλουργίας κ.α.). Κατόπιν, να αναφερθούν τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε φυσικού υλικού (πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα).
- Η ομάδα Β θα πρέπει να αναζητήσει πληροφορίες αναφορικά με τα κριτήρια καθαρότητας ενός υλικού (ποιοτικά ή ποσοτικά). Πιο συγκεκριμένα, να συνταχθεί μια έκθεση αναφορικά με τα εξής:
Κριτήριο 1: Οι ποσότητες των εξαντλημένων φυσικών πόρων που απορροφούν σε συνδυασμό με τη διατήρηση του οικολογικού ισοζυγίου
Κριτήριο 2: Η ποσότητα ενέργειας ορυκτών καυσίμων που καταναλώνουν ή αλλιώς η ενσωματωμένη ενέργεια των υλικών
Κριτήριο 3: Τοξικότητα, Οικοτοξικότητα και Ραδιενέργεια
- Η ομάδα Γ καλείται να πάρει τις δυο αναφορές της ομάδας Α και Β, και να συντάξει ένα συγκεντρωτικό πίνακα αξιολόγησης των υλικών που περιγράφει η ομάδα Α. Ο πίνακας αυτός θα παρουσιάζει ποια από τα 3 κριτήρια που αναφέρονται στην έκθεση της ομάδας Β πληρούνται για κάθε υλικό και σε ποιο βαθμό.
- Η Ομάδα Δ αναλαμβάνει να μαζέψει τις αναφορές (εργασίες) των ομάδων Α, Β και Γ και να ετοιμάσει μια 20λεπτη παρουσίαση σε Power Point για να προβληθεί στην Τάξη.