Των Φρούτων η Πυκνότητα

Το στοιχείο που ζητήσατε δεν μπορεί να προβληθεί

Διαδικασία

Paul CÉZANNE | Kitchen table (Still-life with basket) [La table de cuisine (Nature morte au panier)]

 

Οργανώνεστε σε τέσσερις ομάδες.

  Αφού ... "δοκιμάσετε" ένα κομματάκι από το φρούτο ομάδας σας και απολαύσετε λίγο φυσικό χυμό για να τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, αναλαμβάνετε ο καθένας/η καθεμία το ρόλο του/της και όλοι μαζί εργάζεστε, ώστε να φέρετε εις πέρας την αποστολή της ομάδας.

 

          Κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από:

 τρεις ειδικούς επιστήμονες: έναν Χημικό, έναν Διατροφολόγο και έναν Βιολόγο

έναν μαθητή υπέρμαχο της ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής  και 

έναν μαθητή από αδιάφορο έως ενάντιο προς τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες.  

 

 Διαβάστε για την αξία των φρούτων και προσπαθήστε να απαντήσετε στις δραστηριότητες.

Πατώντας στον παρακάτω (http://aesop.iep.edu.gr/node/7622/2174) θα εξοικειωθείτε με τις πέντε διαφορετικές ομάδες στις οποίες κατηγοριοποιούνται τα τρόφιμα και την γραφική αναπαράστασή τους στην Πίτα της Ισορροπημένης Διατροφής. 

Δείτε τον "πύργο της πυκνότητας" και θυμηθείτε βασικές έννοιες για τη μάζα, τον όγκο και την πυκνότητα:

http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-aggregatedcontent-8526-8103 (Επιπλέει ή βυθίζεται; Μέτρησε την πυκνότητα!) 

Επιπλέον χρήσιμες πληροφορίες για τα φρούτα, μπορείτε να βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις:

 

http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-educationalvideo-8522-813  (Τρέφομαι μεσογειακά)

http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-6787  (Διατροφή)

http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/5057  (Πότε είναι η καλύτερη εποχή για ένα φρούτο;)